Elastiskt och elektriskt ledande rep för grindar

NYHET 

Det elastiska och hållbara grindrepet leder elektricitet och är ämnat för grindar. Repet levereras på 25 m rullar. Repets diameter 8 mm. Längdvaran gör att du enkelt bygger grindar som har rätt längd för dig!

En grind som tillverkats av elastiska grindrep är speciellt lämplig för hästar. När repgrinden är korrekt monterad kan den inte falla till marken och exempelvis ge djuret en stöt via våt mark.

Olli guidar: monteringsanvisning, elastiskt grindrep

Repgrindens huvudände fästs i stolpen efter grindstolpen. När grinden är stängd är repet tillräckligt spänt om repet och handtaget inte hänger. Sträck dock inte repet till sitt yttersta eftersom det kommer att förkorta livslängden på repet. När grinden är öppen dras handtaget på den korrekt dimensionerade repgrinden på andra sidan av grinden fast och faller inte till marken eller hänger.

Det enklaste sättet att fästa grindhandtaget till grindrepet är med Olli kopplingsstycke för rep. När du använder Ollis extra starka grindhandtag med en tillräckligt stor fästögla, kan du länka samman grindens övriga lager till det övre handtaget och öppna hela grinden med en hand.

Tips! Du kan fästa början av repgrinden i sin egen separata isolator (exempelvis Olli ringisolator) som inte är ansluten alls till själva stängseltråden. På så sätt får grinden endast elektricitet från handtagsidan och elektrifieras endast när den är stängd. Detta gör det enklare att gå igenom grinden med exempelvis hästar som är nervösa i närheten av elstängsel.

 

Produktinformation

Motstånd
7,77 Ω/m
Ledningar (rostfritt stål)
3 x 0,2 mm
Diameter
8 mm
Förpackningsstorlek
25 m
Rekommenderat pris (moms 24 %)
29,90 €
Olli-produktkod
6031125
EAN-kod
6417160100695