Olli SG3 – helposti liikuteltava pikkupaimen

Olli SG3 on Olli-perheen pienin ja matalatehoisin malli, joka soveltuu pienten eläinten ja suppeiden alueiden aitaamiseen. Iskuenergia on 0,125 J, kun virtalähteenä on paristot (4 x 1,5 V D/LR20 alkaliparisto) ja 0,3 joulea 12 V akkua käytettäessä. Pieni, noin maitotölkin kokoinen paimen kulkee helposti mukana. Paimen kiinnittyy kätevästi suoraan erikseen hankittavaan maadoituskankeen.

Vinkki! Vaikka tätä paimenta ei sen pienen tehon vuoksi varsinaisesti suositella hevosille, on SG3 vaihtoehto esimerkiksi ratsastusvaelluksella (aitaa hyvin kunnioittavien) hevosten väliaikaisaitauksen sähköistämiseen.

Vinkki! Puutteellinen maadoitus on tavallisin syy aidan heikkoon tehoon. Rakentamalla maadoituksen alusta asti oikein ja riittäväksi vältät jo paljon aidan heikkoon tehoon liittyviä ongelmia. Lue lisää maadoituksen toimivasta toteuttamisesta >

Vinkki! Suosittelemme käyttämään paimenten virtalähteenä vapaa-ajan akkuja ajoneuvojen käynnistysakkujen sijaan. Lue lisää eri akkutyypeistä paimenkäytössä >

Turvaa vuosiksi – Ollin paimenhuolto

Kaikilla Olli-paimenilla on 3 vuoden takuu, joka korvaa myös ukkosen aiheuttamat vauriot. Suomessa valmistettujen Olli-paimenten huolto onnistuu tehtaamme huoltopisteessä sekä valtuutetuissa Olli-huoltoliikkeissä eri puolilla Suomea. Varmistamme varaosien saatavuuden vuosiksi eteenpäin myös tuotannosta poistuneisiin malleihin.

Verkkopaimet | Akku- ja paristopaimenet | Aurinkopaneelipaimenet

Tuotetiedot

Suurin jännite llmaisee pulssin huippujännitteen lyhyellä, vuodottamalla aidalla (matala kuormitus) tai ilman aitaa. Koska paimenten jännitteet ovat varsin suuria, ilmaistaan lukemat usein kilovoltteina (kV) eli tuhansina voltteina.
4800/6800 V (paristot/akku)
Jännite 500 ohmin kuormalla Kertoo pulssin huippujännitteen, kun aita on voimakkaasti kuormitettuna.
2040/3100 V (paristot/akku)
Ladattu energia Suurin energia, jonka paimen voi enintään ladata sisälleen iskua varten.
0,18/0,5 J (paristot/akku)
Suurin iskuenergia Ilmaisee iskun suuruuden eli minkä verran sähköä paimen kykenee yhdellä pulssilla enintään aitaan syöttämään. Mitä suurempi energia, sitä pidemmällä aidalla paimenta voi käyttää. Suurienerginen isku on myös tuntuvampi, sillä se kestää pidempään. Kun vertailet paimenia keskenään, tämä on se luku mihin kannattaa kiinnittää huomiota.
0,125/0,3 J (paristot/akku)
Virrankulutus Todellinen sähköenergian kulutus on enintään tämän suuruinen. Verkkopaimenella 10 W teho ympärivuorokautisessa käytössä tarkoittaa 87,6 kWh vuosikulutusta. 0,15 €/kWh-hinnalla kyseisen paimenen käyttö maksaisi vuodessa noin 13 €. Akkupaimen ottaa virran akusta tai paristosta. Monissa malleissa virrankulutus vaihtelee paimenen tehoasetuksen ja/tai aidan kuormituksen mukaan. Akun enimmäiskestoa (tunneissa, h) voi arvioida jakamalla akun/pariston ilmoitetun kapasiteetin (esim. 60 Ah = 60 000 mAh) paimenen ilmoitetulla virrankulutuksella: 60 000 mAh / 100 mA = 600 h = 25 vrk.
17–33/18–40 mA (paristot/akku)
Ohjeellinen maadoituskankien määrä Suositeltu määrä kyseiselle paimenelle. Ilmoitetaan yhden luvun sijaan vaihteluvälinä, esimerkiksi 1–3 kpl, sillä kuivassa maassa tarvitaan useampia maadoituskankia kuin kosteassa. Samoin tehokkaammalle paimenelle ja pidemmälle aidalle.
1 kpl
Ohjeellinen aidanpituus, puhdas ihanneaita Pisin teoreettinen yksilankainen, paksusta metallilangasta rakennettu aita, jossa aitajännite voi vielä olla riittävä toimivalle aidalle. Ilmoitetaan kilometreinä. Käytännössä tällainen tilanne on todella harvinainen, lähes mahdoton. Lukema on kuitenkin suurimman iskuenergian tavoin hyödyllinen esimerkiksi vertailtaessa eri valmistajien paimenmalleja toisiinsa.
9/20 km (paristot/akku)
Ohjeellinen aidanpituus, vähän kasvillisuutta Vertailukelpoisempi luku, kun arvioidaan paimenen sopivuutta omaan aitaan. Kuvaa tilannetta, jossa aidassa on hyvin sähköä johtavat aitajohtimet ja vain vähän aitaan osuvaa kasvillisuutta. Huomaa, että tämä luku on aidan kokonaispituus, siis kaikki aitalankakerrokset yhteensä.
1/3 km (paristot/akku)
Ohjeellinen aidanpituus, kohtalaisesti kasvillisuutta Kuvaa tilannetta, jossa aidassa on enemmän aitaan osuvaa kasvillisuutta. Huomaa, että tämä luku on aidan kokonaispituus, siis kaikki aitalankakerrokset yhteensä.
0,3/1 km (paristot/akku)
Sisäänrakennettu salamasuoja
Ei
Takuu, sis. salamavauriot
3 vuotta
Suositushinta (alv 24 %)
99,00 €
Olli-tuotekoodi
6000003
EAN-koodi
6417160120068