Olli-perheen monipuolisin akkupaimen

Olli 122B on helposti liikuteltava 12 V/230 V paimen keskipitkille aitauksille. Voidaan kytkeä myös verkkovirtaan mukana tulevalla adapterilla. Paristovarmistus (4 x 1,5 V) huolehtii tarvittaessa paimenen toiminnasta myös akun latauksen ajan. Maadoitusjalka ja aurinkopaneeli saatavilla lisävarusteena (Olli 20 W -aurinkopaketti).

Älykäs Olli 122B -paimen osaa valita automaattisesti parhaimman energialähteen. Kaikki kolme virtalähdettä (verkkolaite, 12 V akku, 4 x 1,5 V D/LR20 alkaliparisto) voivat olla samanaikaisesti kytkettynä. Ensisijaisesti laite käyttää 12 V akkua ja verkkolaitteen (tai aurinkopaneelin, lisävaruste) ollessa kytkettynä akkua ladataan. Akun ehtyessä laite siirtyy käyttämään paristoja. Paristojen ehtyessä toimintaa jatketaan 12 V akulla matalalla teholla ja harvennetulla pulssivälillä.

1,21 J isku. 2 tehotasoa + 2 pulssinopeutta, teho voidaan myös asettaa säätymään valoisuuden mukaan. Monipuolinen LED-näyttö. Alhaisen jännitteen varoitusvalo ilmoittaa milloin on aika ladata akku ja alhaisen aitajännitteen varoitus ilmoittaa aidan kunnon heikkenemisestä. Akun syväpurkaussuoja.

Vinkki! Suosittelemme käyttämään paimenten virtalähteenä vapaa-ajan akkuja ajoneuvojen käynnistysakkujen sijaan. Lue lisää eri akkutyypeistä paimenkäytössä >

Vinkki! Puutteellinen maadoitus on tavallisin syy aidan heikkoon tehoon. Rakentamalla maadoituksen alusta asti oikein ja riittäväksi vältät jo paljon aidan heikkoon tehoon liittyviä ongelmia. Lue lisää maadoituksen toimivasta toteuttamisesta >

Turvaa vuosiksi – Ollin paimenhuolto

Kaikilla Olli-paimenilla on 3 vuoden takuu, joka korvaa myös ukkosen aiheuttamat vauriot. Suomessa valmistettujen Olli-paimenten huolto onnistuu tehtaamme huoltopisteessä sekä valtuutetuissa Olli-huoltoliikkeissä eri puolilla Suomea. Varmistamme varaosien saatavuuden vuosiksi eteenpäin myös tuotannosta poistuneisiin malleihin.

Verkkopaimet | Akku- ja paristopaimenet | Aurinkopaneelipaimenet

Tämän tuotteen löydät näiltä jälleenmyyjiltä:

Valikoima saattaa vaihdella myymälöittäin, tarkista saatavuus suoraan myymälästä.

Tuotetiedot

Suurin jännite llmaisee pulssin huippujännitteen lyhyellä, vuodottamalla aidalla (matala kuormitus) tai ilman aitaa. Koska paimenten jännitteet ovat varsin suuria, ilmaistaan lukemat usein kilovoltteina (kV) eli tuhansina voltteina.
8500 V
Jännite 500 ohmin kuormalla Kertoo pulssin huippujännitteen, kun aita on voimakkaasti kuormitettuna.
3880 V
Ladattu energia Suurin energia, jonka paimen voi enintään ladata sisälleen iskua varten.
1,63 J
Suurin iskuenergia Ilmaisee iskun suuruuden eli minkä verran sähköä paimen kykenee yhdellä pulssilla enintään aitaan syöttämään. Mitä suurempi energia, sitä pidemmällä aidalla paimenta voi käyttää. Suurienerginen isku on myös tuntuvampi, sillä se kestää pidempään. Kun vertailet paimenia keskenään, tämä on se luku mihin kannattaa kiinnittää huomiota.
1,21 J
Virrankulutus Todellinen sähköenergian kulutus on enintään tämän suuruinen. Verkkopaimenella 10 W teho ympärivuorokautisessa käytössä tarkoittaa 87,6 kWh vuosikulutusta. 0,15 €/kWh-hinnalla kyseisen paimenen käyttö maksaisi vuodessa noin 13 €. Akkupaimen ottaa virran akusta tai paristosta. Monissa malleissa virrankulutus vaihtelee paimenen tehoasetuksen ja/tai aidan kuormituksen mukaan. Akun enimmäiskestoa (tunneissa, h) voi arvioida jakamalla akun/pariston ilmoitetun kapasiteetin (esim. 60 Ah = 60 000 mAh) paimenen ilmoitetulla virrankulutuksella: 60 000 mAh / 100 mA = 600 h = 25 vrk.
46–109 mA
Ohjeellinen maadoituskankien määrä Suositeltu määrä kyseiselle paimenelle. Ilmoitetaan yhden luvun sijaan vaihteluvälinä, esimerkiksi 1–3 kpl, sillä kuivassa maassa tarvitaan useampia maadoituskankia kuin kosteassa. Samoin tehokkaammalle paimenelle ja pidemmälle aidalle.
1–2 kpl
Ohjeellinen aidanpituus, puhdas ihanneaita Pisin teoreettinen yksilankainen, paksusta metallilangasta rakennettu aita, jossa aitajännite voi vielä olla riittävä toimivalle aidalle. Ilmoitetaan kilometreinä. Käytännössä tällainen tilanne on todella harvinainen, lähes mahdoton. Lukema on kuitenkin suurimman iskuenergian tavoin hyödyllinen esimerkiksi vertailtaessa eri valmistajien paimenmalleja toisiinsa.
62 km
Ohjeellinen aidanpituus, vähän kasvillisuutta Vertailukelpoisempi luku, kun arvioidaan paimenen sopivuutta omaan aitaan. Kuvaa tilannetta, jossa aidassa on hyvin sähköä johtavat aitajohtimet ja vain vähän aitaan osuvaa kasvillisuutta. Huomaa, että tämä luku on aidan kokonaispituus, siis kaikki aitalankakerrokset yhteensä.
12 km
Ohjeellinen aidanpituus, kohtalaisesti kasvillisuutta Kuvaa tilannetta, jossa aidassa on enemmän aitaan osuvaa kasvillisuutta. Huomaa, että tämä luku on aidan kokonaispituus, siis kaikki aitalankakerrokset yhteensä.
3 km
Sisäänrakennettu salamasuoja
On
Takuu, sis. salamavauriot
3 vuotta
Suositushinta (alv 24 %)
220,00 €
Olli-tuotekoodi
6000122
EAN-koodi
6417160100176
Mahdollisuus aurinkopaneeliin
On